Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Tavaszváró termékajánló

Várjuk együtt a tavasz hírnökeit és készüljünk növényismereteink tudatos bővítésére!

 

 

 

A környezetismeret és természetismeret tantárgyak tanításakor szem előtt kell tartani a tantárgy célját. Fontos, hogy első sorban érzékenyítsük a gyerekeket. Ki kell alakítani bennük az érdeklődést és fenn is kell tartani a természettel és környezetükkel kapcsolatban. A természettudományok szemléletformáló tantárgyak táborát erősítik.

A természettudományok tevékenykedtetésre alapuló oktatása megtanítja a gyermekeket rendszerekben gondolkodni, feltárni az összefüggéseket. A motiváció, az új információk átadása és a rögzítés is egyszerűbb, ha megfelelő szemléltetési eszközöket használunk.

Növényvilág megismeréséhez segítséget nyújt virág- és levélpréselő készletünk. A természet felfedezése egy gyűjtőmunkával kezdődhet, a tanulók összegyűjthetik azokat a növényeket, amelyeket konzerválni szeretnének. Bármilyen munkaformában kényelmesen használható.

 

 

Préselés egyszerűen

A virágok, levelek megtalálása, beazonosítása után a megfelelő metszőollót használva, egyenes szárral érdemes levágnunk azokat. Ezt követően tegyük azokat újságpapírra vagy sima papírra, hogy azok fel tudják szívni a nedvességet, majd helyezzük be a présbe.

 

A préselés feldolgozása

Az elkészült alkotásokat sima fehér vagy halványszínű papírlapra, majd kartonpapírra ragaszthatjuk és így stílusos képeket készíthetünk. Ez a több képből álló préselt növénygyűjtemény nagyon könnyen fel tudja dobni az osztálytermet és növényhatározóként is működhet. Teremdísz helyett ideális kézzel készített ajándék lehet akár Anyák napjára is.

 

 

Keresés