Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Itt van az ősz...

Miként foglaljuk le a legkisebbeket, ha megérkezik a hűvösebb idő?

 

 

 

Kézműves technikákkal az unalom ellen!

 

 

 

 

Gesztenye szarvasok, fakéreg baglyok, levél törpök? Vagy csak egy egyszerű levél girland? Miért is ne?!

Megérkezett az ősz! Ilyenkor a természet újra színpompába öltözik. Tegyen egy hatalmas sétát a csoportjával, vagy osztályával, hisz minden kreatív alapanyag megtalálható ilyenkor  a természetben. Inspirálja a gyerekeket és alkossanak együtt.

 

 

 

Miért olyan fontos a kreatív foglalkozás a gyermekek számára?

 

Minden évszaknak meg van a maga szépsége a kreativitás fejlesztésében. Viszont az őszi természetjárás által összegyűjtött termésekkel könnyedebb az alkotás. Egy óvodapedagógus, pedagógus ezzel mind tisztában van, így nem kétség, hogy a kirándulások során gyűjtő expedíciót szervez a gyerekekkel. Ezzel a későbbiekben elősegíti  az olyan fontos készségeket, mint a kreativitás, a koncentráló képesség és az önbizalom. Továbbá a gyerekek kézművességgel gyakorolják a finommotoros képességeiket: vágják, ragasztják, gyúrják, hajtogatják és festik a remekműveket. 

 

 

 

 


 

 

 

Melyik termés alkalmas az őszi kreatív foglalkozáshoz?

 

Az előzőkből következtethetünk arra, hogy az ősz remek idő a kreatív foglalkozásoknak. Az erdőben sétálva a gyerekek rengeteg természetes anyagot gyűjthetnek, amelyek felhasználhatók a gyönyörű és eredeti kreatív ötletek készítéséhez. Nagy klasszikusok közé tartozik a gesztenye és a levelek. Viszont ott a mogyoró, a makk, a fenyőtoboz, a fák kérge, vagy akár a moha! A természet ezeket az anyagokat mind-mind elérhetővé teszi Önöknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ötletek és javaslatok

 

Az őszi kreatív foglalkozások legegyszerűbb anyaga a lehulló falevél. Színük, különféle méretük és formájuk sokoldalú megoldást képezhet. Használja akár nyomdázásra, színes levél-kollázsok megalkotására, vagy akár készíttessen vicces állat figurákat. Ezen felül remek alapja lesz egy-egy koszorúnak, asztali dísznek is. 

 

 

 


 

 

 

 

Kézműves termékek széles választékával találkozhat

 

Minden, ami a kreatív foglalkozásokhoz szükséges megtalálható nálunk. Válogatott művészeti és kézműves választékot állítottunk össze, amelyekkel sikeresen megvalósulhatnak az ötletek. Fedezze fel a papír, a karton, festékek, ecsetek, széles választékát. 

 

 

 

 


 

 

 

Keresés